Τελευταία νέα

 • Γεννήσεις Ιανουαρίου 2020 Καθαρόαιμων Λακον-Lacaune
  Συντάχθηκε από
 • Ανθεκτικά στην τρομώδη νόσο τα κριάρια Λακον της Φάρμα Σπυρόπουλος
  Συντάχθηκε από
 • Πρόβατα Lacaune (Λακον)- Aρνιά από μάνες Ovitest
  Συντάχθηκε από
 • BLACK FRIDAY στην Φάρμα Σπυρόπουλος
  Συντάχθηκε από
 • Προβατα Λακον-Lacaune
  Συντάχθηκε από

21, Σεπ, 2019
Πως να βελτιώσεις την γαλακτοπαραγωγή σου με κριάρια Lacaune (Λακον)!

Ένα παλιό ρητό δηλώνει ότι «ο κριός είναι το μισό κοπάδι», αφού τα γονίδια του θα παράσχουν το μισό από το γενετικό υλικό των αρνιών του.

Ένα από τα βασικά εργαλεία που έχουν οι κτηνοτρόφοι προβάτων στη διάθεσή τους για τη βελτίωση του κοπαδιού τους είναι η επιλογή του κριού αναπαραγωγής.

Τα κριάρια είναι το κύριο μέσο με το οποίο μπορεί να γίνει γενετική βελτίωση σε ένα κοπάδι. Για αυτο χρειάζεται προσεχτική επιλογή κριού από προβατίνες. Εάν οι κόρες του κριού θα παραμείνουν στο κοπάδι για αναπαραγωγικούς σκοπούς, θα πρέπει να προέρχονται από προβατίνες με μεγάλη γαλακτοπαραγωγή.

Η επιλογή, δεν είναι έυκολη γιατι απαιτή πολλές δραστηριότητες όπως: την συνεχή καταγραφή, την αναγνώριση και τη χρήση επίσημων προγραμμάτων που περιλαμβάνουν τη δοκιμή Εγγραφής απόδοσης (R.O.P) και ούτω καθεξής.

Τα Κριάρια της Φάρμα Σπυρόπουλος είναι όλα πιστοποιημένα με UPRA LACAUNE PEDIGREE της GENELEX γονότυπου Genotype +++ και είναι ανθεκτικά στην τρομώδη εγκεφαλοπάθεια αιγοπροβάτων (scrapie) αφού προέρχονται από πρώτης κατηγορίας κριούς (ΑRR-ARR).

Στην εκτροφή μας στην Φάρμα Σπυρόπουλος, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία στα κριάρια μας.

Κάθε χρόνο προμηθευόμαστε νέα και βελτιωμένα κριάρια, με κόστος πάνω των 1000€ το ένα από τους Γαλλικούς συνεταιρισμούς, και σαν αποτέλεσμα της επί πολλών χρόνων συνεργασία μας, είναι ότι η Φάρμα Σπυρόπουλος διαθέτει κριάρια με μία από τις καλύτερες βαθμολογίες “ISOL” όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συνεχής αυξανόμενη γαλακτοπαραγωγή και η άριστη μορφολογία μαστού που παρατηρούμε στα ζώα μας, επιβεβαιώνουν οτι τα κριάρια που δίνουμε για πώληση είναι η καλύτερη επιλογή για την βελτίωση του κοπαδιού σας.

Για να τα αποκτήσετε και εσείς καλέστε τώρα στο: 698 98 04 318.

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ & ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ